In liefde verbinden

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand – wettelijk huwelijk

Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te Voerendaal ben ik beëdigd om een wettelijk huwelijk te voltrekken. Dit huwelijk wordt altijd in de gemeente Voerendaal voltrokken en loopt geheel via de gemeente Voerendaal. Willen jullie in deze gemeente door mij getrouwd worden dan kunnen jullie dit bij jullie melding aangeven. Dit is echter geen garantie dat ik jullie zal trouwen!

Als Zelfstandig Trouwambtenaar – wettelijk huwelijk

Als zelfstandig trouwambtenaar ben ik beëdigd om jullie wettelijk huwelijk te mogen voltrekken. Wanneer jullie willen dat ik dit zal doen dan geven jullie bij de gemeente waar jullie willen trouwen aan dat jullie een ‘eigen BABS hebben’; een eigen Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. In de meeste gemeentes is dit mogelijk en wordt er, nadat mijn beëdiging gecontroleerd is, akkoord gegeven.

Als Ceremonieel Spreker – ceremonieel huwelijk

Vinden jullie geen geschikte locatie onder alle ‘huizen der gemeenten’, dit zijn de locaties die door de gemeente naast het gemeentehuis zijn aangewezen om een wettelijk huwelijk te voltrekken, maar hebben jullie wel dè locatie van jullie dromen gevonden, dan is er de mogelijkheid om te kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Een ceremonieel huwelijk is niet rechtsgeldig. Wat veel gebeurd is dat deze bruidsparen naast een ceremonieel huwelijk elkaar op het gemeentehuis hun ja-woord geven zodat dit wettelijk is vastgelegd.

Als Ceremonieel Spreker – hernieuwen trouwbelofte

De liefde die jullie voor elkaar voelen opnieuw naar elkaar uitspreken; hoe mooi is dat? Om de trouwbelofte, na een door mij verteld verhaal over jullie wandeling samen door jullie huwelijksleven, opnieuw naar elkaar uit te spreken? Dit voorafgaand aan een groot feest met iedereen die jullie lief is erbij of heel intiem en enkel met zijn tweeën? Met of zonder akte, met of zonder ritueel? In welke vorm deze herbevestiging van jullie huwelijk; het hernieuwen van de trouwbelofte ook gegoten wordt, veel echtparen ervaren dit als een hele bewuste keuze en een emotioneel moment. Ik help jullie graag om hier een prachtige ceremonie van te maken. Deze is overigens niet rechtsgeldig.
 • Linda en Mike
  Een droom die werkelijkheid werd.
  Op 6 juli 2019 hebben wij ons huwelijk herbevestigd en elkaar opnieuw het jawoord gegeven.
  Het was altijd een droom van mij om onze trouwdag over te doen. Via mijn werk in de uitvaartbranche leerde ik Isabel als woorddienstbegeleider kennen. Ik had gelijk een klik met haar; wat een warme, lieve vrouw.
  Toen ik hoorde dat zij ook trouwambtenaar was heb ik haar verteld over mijn droom om opnieuw de geloftes afteleggen. Ik heb haar gevraagd of zij deze ceremonie voor ons wilde leiden. Isabel aarzelde geen moment en was meteen net zo enthousiast als ik was. Alles hebben we in het geheim geregeld want het was een verrassing voor mijn man. Voor het gesprek spraken Isabel en ik af bij mijn dochter. Met een lach en een traan vertelde ik Isabel hoe ons leven samen was verlopen; het gesprek liep als vanzelf. Isabel luisterde aandachtig en was oprecht geïnteresseerd. Het was een gezellige ongedwongen avond.
  De ceremonie heeft ze met zoveel liefde en warmte voltrokken. Ons levensverhaal heeft ze zo mooi verwoord; alsof ze ons al jaren kent. Het mooie van elkaar opnieuw het jawoord geven is dat we nu na 30 jaar opnieuw voor elkaar kozen. Met alle levenservaring die we hebben voelde dit veel bewuster.
  Ik kan oprecht zeggen dat deze dag veel intenser was dan de huwelijksceremonie van 30 jaar geleden.
  Mede door Isabel hebben wij een onvergetelijke dag gehad waar ik elke dag met veel warmte en een glimlach aan terug denk.
  Dank je wel lieve Isabel.
 • Pierre
  Mooi gesproken door Isabel…teveel om hier neer te zetten. Toen duidelijk werd dat mijn vrouw Thea ernstig ziek was heb ik haar op haar verjaardag ten huwelijk gevraagd. Via vrienden zijn wij in contact gekomen met Isabel. De ontmoeting met haar voelde meteen goed. Hoewel het overduidelijk was dat Thea ernstig ziek was heeft Isabel ervoor gezorgd dat haar ziekte op ons huwelijk niet op de eerste plaats stond maar onze liefde voor elkaar! Wat een prachtige dag was het. Wat hebben niet alleen wij, maar ook de aanwezigen, genoten en gelachen. Omdat de energie van Thea nog maar heel laag was zat een feestavond er voor ons niet in. Isabel heeft ervoor gezorgd dat wij de hele avond nog mooie berichten en foto’s ontvingen door de door haar gestarte ‘cirkel van liefde’. Hoewel wij hier eigenlijk niet aan wilden denken, werd na deze prachtige huwelijksdag steeds duidelijker dat het moment zou komen dat Thea en ik elkaar los zouden moeten laten. Dat Isabel het afscheid moest verzorgen, dat was voor ons duidelijk. Isabel heeft Thea in ziekenhuis en de hospice bezocht. Ze heeft met Thea gepraat en haar vragen gesteld. Thea’s woorden heeft ze verwerkt in de dienst. Hoewel ik mijn meisje nog iedere dag mis kijk ik terug op een warm en liefdevol afscheid.
 • Francine Recca - Zangeres
  Ik heb Isabel horen spreken bij een romantische huwelijksceremonie en ook bij een mooie uitvaart. Omdat ik als zangeres de muziek verzorgde, zag ik ook de oprechtheid van de aandacht bij het voorbereiden van beide ceremonies. Tijdens de huwelijksceremonie wist ze precies de humor aan te voelen van het paar en er werd zelfs even gedanst, ongebruikelijk, maar perfect passend bij wat bij de bruid en bruidegom paste. 
  Bij de uitvaart wist ze ook precies de juiste snaar te raken bij iedereen, geen algemeen verhaal maar heel persoonlijk en op maat en met gevoel. 
  Isabel is niet iemand die dit doet omdat het haar werk is..... Isabel spreekt vanuit haar hart en dat is voelbaar.
 • Colinda van Dijk - Love Wedding Planning
  Als weddingplanner en ceremoniemeester kom ik met veel verschillende trouwambtenaren in aanraking met allemaal hun eigen manier van werken. Toch viel Isabel mij op. Mijn eerste ontmoeting met haar was heel relaxt en gemoedelijk. Ze is iemand die een bruidspaar meteen op het gemak weet te stellen. Daarnaast is ze meelevend en erg flexibel.
  Om een voorbeeld te geven; ik heb met haar samengewerkt tijdens een buitenbruiloft van een ontzettend leuk stel. Helaas ging het op het laatste moment regenen en hebben we besloten de gehele ceremonie, inclusief decoratie, te verplaatsen naar een tent die klaar stond voor het avondfeest. Voor Isabel was dit allemaal geen probleem; zij bleef gewoon een uurtje langer.
  Tijdens de ceremonie bracht ze een leuke interactie op gang door ook de gasten te betrekken bij de ceremonie. Ze wist alle namen en zorgde er zo voor dat iedereen geboeid bleef luisteren en er sprake was van een lach en een traan. Lekker losjes en informeel.
  Ik zou Isabel meteen aanraden als trouwambtenaar! 
 • Simone en Donny
  Isabel heeft onze familie geholpen bij de afscheidsdienst voor mijn moeder. Wij wisten toen niet waar wij moesten beginnen en wat wij precies wilden. Isabel heeft toen zo mooi gesproken. Hoewel wij veel verdriet hadden voelde het allemaal zo goed. Toen Donny en ik onze families vertelden van onze trouwplannen tipte mijn zus ons erop dat Isabel trouwambtenaar was. De keus voor Isabel was dan ook snel gemaakt; zij kende ons en onze situatie. Het voelde allemaal vertrouwd. Wij zagen echt de meerwaarde. Op ons huwelijk heeft Isabel stilgestaan bij het verdriet dat je voelt wanneer jouw moeder er op deze belangrijke dag niet bij is. Onze zoon heeft samen met Isabel een ballon voor zijn oma opgelaten. Zo lieten wij zien dat ze er in gedachten bij was. Het was mooi en daarna ook klaar. Isabel wist op een mooie manier de verdere huwelijksceremonie vrolijk en luchtig te houden. Wij hebben enorm genoten van en veel gelachen om haar speech. Later vroeg een collega mij of de trouwambtenaar niet ook degene was die op de uitvaart van mijn moeder sprak. Toen ik haar vertelde dat dit klopte, vond zij dit heel bijzonder. En zo was het ook; het was heel bijzonder èn heel vertrouwd.          
 • Helma en Sandor
  Ik heb het genoegen om geregeld met Isabel te mogen werken. Als uitvaartverzorger vraag ik Isabel vaak om als woorddienstbegeleider bij uitvaarten te spreken. Samen met de familie maakt zij mooie, persoonlijke en warme afscheidsdiensten. In ons persoonlijk contact werd duidelijk dat naast het spreken op uitvaarten, Isabel ook als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand huwelijken mag voltrekken. Nadat ik Helma ten huwelijk had gevraagd, wist ik dat ik nog een dame moest vragen want het was voor ons direct duidelijk dat wij alleen door Isabel gehuwd wilden worden. Zoals eigenlijk verwacht werd het een persoonlijke en intieme huwelijksvoltrekking waarin ook ons zoontje Bas een taak door Isabel werd toebedeeld: een klap met de hamer geven om het huwelijk te bezegelen! De huwelijksvoltrekking zelf is het hoogtepunt van een trouwdag, het gaat immers uiteindelijk om het ja-woord en Isabel heeft deze onvergetelijk gemaakt! 
 • Michelle en Maurice
  Isabel heeft recent ons huwelijk vertrokken bij de gemeente Voerendaal. Ze heeft dit op een zeer open en betrokken manier gedaan. Alle vrienden en familie werden betrokken bij de plechtigheid. Daarnaast had ze zich zeer goed voorbereid en verdiept in onze hobby's. Isabel is een echt natuurtalent! Ze straalt energie uit en weet dit over te brengen op haar publiek. Hierdoor hebben we een hele mooie persoonlijke ceremonie gehad, waar we met veel plezier op terugkijken. Ga zo door Isabel!
 • Pieter-Jan en Manolito
  We zijn getrouwd op 22 augustus 2015 op misschien wel de mooiste dag van het jaar. Het was werkelijk prachtig weer en de voltrekking van ons huwelijk vond plaats in de buitenlucht aan de gracht van Kasteel Engelenburg te Brummen. Deze historische locatie was door ons met zorg uitgekozen, niet in de laatste plaats omdat mijn vader in Brummen is opgegroeid. Op deze plek liggen mijn famille roots! De liefde was op deze heugelijke dag in alles voelbaar. Het was tot in de puntjes verzorgd. Precies zoals we het ook wilden. Op deze voor ons speciale dag was de huwelijksceremonie voor ons zelf het belangrijkste moment van de dag. En omdat we het graag persoonlijk wilden houden hebben we er voor gekozen om ons huwelijk te laten voltrekken door Isabel Landsheer. Hoe bijzonder is het om getrouwd te kunnen worden door mijn eigen lieve nicht en hiermee de familieband nog maar eens te benadrukken en te verstevigen. Omdat ik Isabel al eerder heb mogen horen spreken (op het afscheid van haar eigen vader) wist ik dat ik onze huwelijksceremonie met een gerust hart aan haar kon toevertrouwen. Voor de voorbereiding zijn we vanuit onze woonplaats Arnhem afgereisd naar Voerendaal waar we in een uitgebreid gesprek de voorbereidingen hebben getroffen voor de grote dag. Isabel heeft de tijd genomen om goed naar ons verhaal te luisteren. Het verhaal van onze unieke liefde. Doordat ze de juiste vragen wist te stellen en goed kon luisteren hebben we ons met een open hart aan haar vertrouwen kunnen overgeven. Met veel aandacht voor ons persoonlijke verhaal en met steeds de nadruk leggend op onze relatie met onze vrienden en familie heeft ze op bijzondere manier gezorgd voor verbinding met iedereen die aanwezig was. En heeft zo onze unieke liefde met ons eigen verhaal verteld en naar voren gebracht. De woorden die we voor elkaar geschreven hadden heeft zij namens ons uitgesproken. Hierdoor konden we op de dag zelf op ontspannen wijze en in contact met elkaar, naar elkaars verhaal luisteren. Juist door haar sturende en zorgvuldig geregisseerde benadering met steeds weer oog voor verbinding met ons en met de aanwezigen heeft Isabel gezorgd dat onze dag de mooiste dag van ons leven werd. Mocht u ook voelen voor een ceremonie met een persoonlijke en verbindende toets, kies dan voor mooi gesproken door Isabel Landsheer.